HÖGSÄSONG – 365 DAGAR OM ÅRET

Mid Sweden 365 har de bästa förutsättningarna för träning och prestation året om.

Du bestämmer själv när din skid- eller skidskyttesäsong börjar och slutar.

TA DIN SKIDÅKNING TILL NÄSTA NIVÅ

I skidtunneln finns snösäker skidåkning och välpreparerade spår. Vi ger dig förutsättningarna för att du ska kunna ta din skidåkning till nästa nivå och nå dina mål. Oavsett om du är nybörjare, vardagsmotionär eller landslagsåkare.

 

SPÅRKORT

Du väljer själv hur mycket du vill åka när du löser ditt spårkort. Spårkortet köper du på plats i skidtunnelns reception eller förbokar. För bästa service ser vi gärna att ni förbokar pass för större grupper.

SE FILMEN OM PROJEKTET

FAKTA:

Temperatur: ca 4 minusgrader

Höjdskillnad: ca 7 m eller ca 25 höjdmeter/varv

Skidskyttebanor:  6 banor fördelat på två kammare i direkt anslutning till skidspåret

Spårtyper: 1,4 km klassiska respektive skatespår.

Snömängd: ca 4000m3

Grund: I botten ligger det en isolering mot den värme berget alstrar, ovanpå det ligger kylslingor i en sandbädd som vattenbegjutits för att sedan frysas ihop till en kaka. Ovanpå detta ett par decimeter konstsnö.

Stigning: Maximal stigning 8 grader

Banbredd: Huvuddelen av banan är ca 8 meter bred. Minsta bredd för åkning i en färdriktning är fem meter. Där åkning sker i två riktningar är minsta bredd 6 meter.

Maxantal: Anläggningen är dimensionerad för 200 åkare samtidigt vilket medger 2000 besök/dygn om alla tar ett entimmes träningspass under de 10 timmarna anläggningen är öppen.

Ventilation: Ventilationen styrs automatiskt efter koldioxidhalten i luften och vilket flöde som behövs för att hålla temperaturen jämn.

Belysning: Belysningen utgörs av LED armaturer som i princip inte avger någon värme. Varje armatur är programmeringsbar vilket gör att olika scenarios kan förprogrammeras. Utöver detta finns åtta stycken RGB (RödGrönBlå) strålkastare utplacerade för att kunna lysa upp vid evenemang eller jippon.

Åldersgräns: Tunneln är öppen för alla, men barn under 8 år måste ha sällskap av en vuxen.