Hos oss stannar man gärna kvar; tränings- och rörelseglädje året om!

Hos oss hittar du riktigt bra träningsmöjligheter och äventyr året om!

Världens längsta skidtunnel i ett berg.

Fina leder för trail run och vandring.

Kajak, SUP-board och kanot att hyra.

Och i sommar bygger vi och öppnar Höghöjdsbana!

Bo i våra stugor, Glamping- eller trädtält. Har du egen husbil så har vi givetvis ställplatser. Servicehus finns också på området.

TA DIN SKIDÅKNING TILL NÄSTA NIVÅ

Tänk att kunna träna skidor året om, Hos oss hittar du välpreparerade spår där du både kan köra klassiskt och skate. Vi ger dig förutsättningarna för att du ska kunna ta din skidåkning till nästa nivå och nå dina mål. Oavsett om du är nybörjare, vardagsmotionär eller landslagsåkare.

TRAIL RUN & VANDRING

Hos oss finns det flera leder uppmärkta som verkligen bjuder in till härliga naturupplevelser och aktiviteter. Eftersom vi har olika längd och svårighetsgrad på lederna kan du alltid hitta någon som passar just dig. Kanske testa vår nya fina Vålösjörunda eller känna dig som en pilgrim och färdas längs med StOlavsleden som korsar vår härliga plats på väg mot Trondheim och Nidarosdomen.

KAJAK, SUP-BOARDS & KANOT

Tack vare samarbete med Friluftsfrämjandet och SUP-kajak har vi uthyrning på plats hos oss av både Kajak, SUP-boards och Kanot. Det är bara ett stenkast ner till Revsundsjöns strand och där kan du uppleva en fantastisk skärgård med små öar och strömmar. Området är känt för sitt fina fiske och fantastiska natur.

SPÅRKORT

Du väljer själv hur mycket du vill åka när du löser ditt spårkort. Spårkortet förbokar du enkelt eller på plats när receptionen är öppen. Förboka gärna vid större grupper!

SE FILMEN OM PROJEKTET

FAKTA:

Temperatur: ca 4 minusgrader

Höjdskillnad: ca 7 m eller ca 25 höjdmeter/varv

Skidskyttebanor:  6 banor fördelat på två kammare i direkt anslutning till skidspåret

Spårtyper: 1,4 km klassiska respektive skatespår.

Snömängd: ca 4000m3

Grund: I botten ligger det en isolering mot den värme berget alstrar, ovanpå det ligger kylslingor i en sandbädd som vattenbegjutits för att sedan frysas ihop till en kaka. Ovanpå detta ett par decimeter konstsnö.

Stigning: Maximal stigning 8 grader

Banbredd: Huvuddelen av banan är ca 8 meter bred. Minsta bredd för åkning i en färdriktning är fem meter. Där åkning sker i två riktningar är minsta bredd 6 meter.

Maxantal: Anläggningen är dimensionerad för 200 åkare samtidigt vilket medger 2000 besök/dygn om alla tar ett entimmes träningspass under de 10 timmarna anläggningen är öppen.

Ventilation: Ventilationen styrs automatiskt efter koldioxidhalten i luften och vilket flöde som behövs för att hålla temperaturen jämn.

Belysning: Belysningen utgörs av LED armaturer som i princip inte avger någon värme. Varje armatur är programmeringsbar vilket gör att olika scenarios kan förprogrammeras. Utöver detta finns åtta stycken RGB (RödGrönBlå) strålkastare utplacerade för att kunna lysa upp vid evenemang eller jippon.

Åldersgräns: Tunneln är öppen för alla, men barn under 8 år måste ha sällskap av en vuxen.