Pilgrimsvandring Gällö-Hackås 28-30 juli – Mid Sweden 365

Pilgrimsvandring Gällö-Hackås 28-30 juli

28-30 juli är det pilgrimsvandring från vårt Pilgrimscenter i Gällö till Hackås.

Informationen nedan är tagen från Sydöstra Jämtlands Pastorat, länk till deras hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/sydostra-jamtlands-pastorat/pilgrimsvandringar.

Tema för vandringen: ”Arnljot Gellini, omskriven 1230 i de nordiska sagorna och huvudperson i Peterson-Bergers opera där han ges orden -hit har jag längtat- får inspirera första dagens vandring om LÄNGTAN”.

”Bodda, norsk kvinna med fem sönder som runt 1000-talet bosatte sig i Bodsjö och Birgitta, åttabarnsmor, klostergrundare och pilgrimsvandrare gick kanske här på 1300-talet – två kvinnor som gjorde UPPBROTT och hade VISIONER, andra dagens ledord”.

”Olav har gett namn till de leder vi vandrar, kanske betyder namnet GÅVA eller LÅN som livet självt och det leder oss till Hackås som är denna vandrings MÅL”.

Vandringsrytm: Vi går 50 minuter och vilar 10.

Vandringsledare: Gunilla Jansson.

Medvandrare: Helena Stridh.

Sträckor och transport: Man kan ansluta till en eller flera dagsetapper, eller vandra hela sträckan med övernattning i Härrevadsströmen och på Pånäsvallen. Vi kommer att erbjuda den som går hela sträckan skjuts tillbaka från Hackås till Gällö eller annan lämplig plats. Alla som anmäler sig kommer att få samtal för att samordna transporter på bästa sätt. Dagsvandrare ombesörjer själva transport till och från vandringens start och slut, men vi skall i möjligaste mån hjälpa till med samordning.

Följebil: En följebil kör vår packning, tält och mat, så endast en liten dagssäck med ombyte, mat och extra mellanmål och regnkläder behöver bäras.

Boende: Vi kommer att bo i stuga alternativt tält första natten vid Herrevadsströmmen och det finns tält att låna om någon behöver. Andra natten finns möjlighet för några att sova i en liten kåta och några sover i tält. Var och en tar med liggunderlag och sovsäck.

Mat: Första dagen äter vi lunch på Bakgården i Revsund och middag vid Härrevadsströmmarna. Dag två får vi frukost vid Härrevadsströmmarna och vandrar till Prästgården i Bodsjö där vi får lunch. Middag bjuds vi på av hembygdsföreningen vid Pånvallen. Här gör vi vår frukost dag tre. Lunch lagar vi själva i Tunvågen och avslutande middag bjuds vi på i Hackås pilgrimscentra. Uppge allergier vid anmälan (vi hoppas kunna tillmötesgå dessa).

Antal: Max antal deltagare är 20 st.

Anmälan: Görs till sydostrajamtland.pilgrim@svenskakyrkan.se, ange vilken vandring du är intresserad av samt namn, telefonnummer, mailadress, personnummer, namn och telnr till närmaste anhörig och allergier. Eller ring Helena på: 076-139 43 03.

Sista anmälningsdag: 9 juli.

Kostnad: Hela vandringen kostar 650kr för transport och mat i tre dagar. Den som vill ansluta en dag betalar 150 kr för mat. Den som vill ansluta för enskild måltid betalar 80 kr/person.

Betalning: Swishnummer 123 433 25 08, märk betalning: Gällö Hackås och ditt namn och efternamn.

Frågor: helena.strid@svenskakyrkan.se, 076-13 94 303

För närmare karbilder: https://minkarta.lantmateriet.se/

Etapper:
Dag 1, 28 juli 15 km vandring Gällö–Herrevadsströmmen
Kl. 9:00 samlas vi i Pilgrimscentret, MidSweden 365 i Gällö för morgonbön, information och kaffe. Vi vandrar landsvägen mot Revsund och besök i kyrkan, som är en av Jämtlands största landsortskyrkor. Vi fortsätter sedan längre fram i byn där vi besöker Bakgården för lunch och vila. Vandringen fortsätter sedan förbi Björnön mot Herrevadsstömmen där vi bor hos Kalle och Mia vid nya museet, i stuga alternativt tält och intar middag tillsammans som serveras av paret.

Dag 2, 29 juli, OLSOK, vandring 16 km Herrevadsströmmen– Pånvallen
Kl. 8:00 morgonbön och frukost. Kl. 9:30 vandrar vi vidare på västra sidan av vattnet mot Bodsjö. Här besöker vi Bodsjö kyrka och Boddas bönhus. Vi äter sedan lunch i Bodsjö prästgård och får en visning i deras trädgård. Vi vandrar sedan till Pånvallen där vi bjuds på mat av hembygdsföreningen och firar OLSOK med  musik av Anna Lundström och historien om S:t Olav.

Dag 3, 30 juli, vandring 16 km Pånvallen– Hackås, båt över Näkten
Kl. 8:00 morgonbön och frukost. Kl. 9:30 vandrar vi vidare till Tunvågen där vi tillagar en lättare lunch. Här kör Torbjörn Lindgren oss med båt över Näkten till Rogsta. Väl framme i Pilgrimscentret i Hackås får vi lyssna till glimtar ur Hackås historia av  Kerstin Ellert och vi får en enklare middag i Himmelriket innan avslutning i Hackås kyrka.