Iskallt samarbete med Snowmakers International – Mid Sweden 365

Iskallt samarbete med Snowmakers International

Snösäkert 365 dagar om året, genom ett nytt samarbete med Snowmakers International AB kan nu arenan snösäkras ytterligare. Snow Makers har levererat snösystemen till 7 av de senaste 8 alpina OS och även till kommande OS i Korea som startar om 7 månader.

 

Från OS i Sochi till skidtunneln i Gällö

I ett iskallt samarbete ger Snowmakers International MidSweden 365 ett rejält försprång i snötillverkningen, genom att kostnadsfritt bidra med två snökanoner.
– Vi är så glada för detta samarbete med ett företag som Snowmakers kan vi nu snösäkra anläggningen och då kan inget gå fel, säger  Veronika Eklund, ordförande MidSweden 365 AB.

Samarbetet med skidtunneln i Gällö är intressant på flera sätt. Snow Makers har tillverkat snösystem sedan 1974 och alpin vintersport har alltid utgjort den stora kundgruppen. Sedan några år tillbaka har intresset för längdskidåkning tagit mycket fart.

– Skidtunneln i Gällö finns på ”vår” hemmaplan samtidigt som den håller en hög teknisk standard och erbjuder en unik möjlighet till väderoberoende skidåkning och Snow Makers vill genom sina internationella kanaler gärna bidra med att förmedla den bilden ut i världen, säger Henrik Skoglund, Snowmakers International AB.