RULLSKIDOR MED ELITEN – Mid Sweden 365
Jerry Ahrlin instruerar vad som gäller vid träningen.

RULLSKIDOR MED ELITEN

MidSweden365 bjöd in världseliten i längd- och långlopp till att vara deras produktutvecklare. Uppdraget bestod i att testa rullskidsträckning för riktigt bra träning och tävling då det är ett viktigt komplement under barmarksperioden.

Jerry Ahrlin, som arbetar med utveckling av tränings- och tävlingsmöjligheter vid skidtunneln i Gällö, tog initativet till det gemensamma träningspasset.

”Som elitsatsande är möjligheten att kombinera barmarksträningen med att stå på snö viktig, där har vi vid tunneln en riktig styrka. På grund av Corona är stora delar av eliten kvar i regionen vilket gjorde det möjligt att ta hjälp av de bästa för att utveckla vår produkt!”, säger han.

Det blåste snåla juli-vindar vid starten i Sjöändan, Bräcke, som vid andra väderförhållanden inbjuder till bad med sin långa sandstrand men så snart åkarna stakat iväg var kylan ändå en fördel. Starten gick kl 10 och efter ca fem mil via Bodsjö, Hunge, Herrevadsströmmen och Revsund nådde de första åkarna tunneln och lunchen, ca 2 timmar senare.

För åkare som vill köra långpass är hela Revsundssjön-runt ett alternativ för rullskidor eller cykel. Den är ca 8 mil på vägar med lite trafik, med undantag för en passage på E14.

Karin Gydemo Grahnlöf, ordförande i bolaget MidSweden365, är nöjd med produkttesten av fem-mils sträckan.

”Vi vill att elitåkarna ser tunneln och vår omgivning som en självklar del i deras satsning. Att kunna dra nytta av deras erfarenhet samtidigt som vi kan presentera vår fina arena och prata möjligheter är en viktig del i det vi gör för destinationens utveckling”, säger hon.

Karin och Jerry öppnar upp för att fortsatt köra träning men också tävlingsformat när restriktionerna utifrån Corona släpps.

RÖSTER FRÅN DELTAGARE

Jenny Larsson, som var snabbast på sträckan av damerna, tycker att det här var ett perfekt inslag i sommarträningen.

“Dagen var otroligt fint anordnat. Trevligt med surr och mat i direkt anslutning efteråt. Själv var jag väldigt nöjd med min insats, hade kul, hann njuta lite av vyerna längs den fina vägen – och fick till ett grymt träningspass”, säger hon.

Hon får medhåll av Oskar Kardin, som kom först fram av herrarna.

“Bra träningstävling med fin asfalt på en småkuperad och böljande väg”, säger han.

FLER NYHETER

I veckan färdigställdes också en ny led för löpning – Vålsjörundan, med start vid tunneln. Den är 11 km lång och har svårighetsgrad röd, som bjuder in till lite mer utmanande terräng. Fler leder kommer märkas upp framöver vilket också är en del i satsningen för att skapa varierad och kombinerad träning.

Behöver du tips på var det passar att springa, cykla eller skida, prata med receptionen!

uppladdning inför rundan
Robin Grenholm och Marcus Fredriksson strax innan start.
uppladdning inför rundan
Britta Johansson-Norgren.
starten går
Starten går.
rullskidåkarna drar iväg
Skidåkarna lämnar Sjöändan med målet Gällö.