Det här gör vi om! Tack till alla som deltog i Mid Sweden 365 Trail Run! – Mid Sweden 365

Det här gör vi om! Tack till alla som deltog i Mid Sweden 365 Trail Run!

Idag arrangerade Mid Sweden 365 sitt första lopp för löpning, vilket gick av stapeln på den vackra S:t Olavsleden mellan Pilgrimstad och Skidtunneln. 14 kilometer böljande och slingrande stig/skogsväg längs med Revsundsjön utmanade de 80 löparna som stod på startlinjen denna vackra höstdag.

Uppdelade i tre klasser utspritt över dagen; elit, motionär och gå/lunka möjliggjorde för ett Coronatryggt genomförande med tävlingstid från 53 minuter till drygt 3 h. Ett lopp för de yngre, födda 2013 och senare inledde dagen där raska fötter testade omgivningarna kring tunneln.

“Vi ser stor potential att utveckla roliga och varierande tävlingar här hos oss. Riktigt kul att vår premiärtävling utanför tunneln blir en sådan här succé och alla härliga hejarop under dagen gör givetvis att vi får mersmak, säger Jerry Ahrlin – sportchef på Mid Sweden 365.

Några kommentarer från de tävlande:

  • “Det var ett fantastiskt lopp, väldigt trevlig bansträckning” – vinnaren av motionsklassen, Patrik Norberg, Trångsvikens IF.
  • “Det var superkul med varierad stig, grusväg och riktigt fint – vi kommer tillbaka”, sammanfattar första- och andrapristagare i Elit dam – Lina och Sanna El Kott Helander.
  • “En hypermodern skidtunneln och träningsanläggning i kombination med kulturen och historiken som finns i området gör detta riktigt värdefullt”, berättar Patrik Jemteborn, en av löparna i Elitklass.
  • “Så härligt lopp och vilken fantastisk naturupplevelse,” berättar Bingo Rimér, tävlande under dagen.
  • ”Bitvis trixig bana som var kul att springa”, Alx Grahnlöf, 14 år och yngst i motionsklassen.

Friluftsfrämjandet, Pilgrimstad båtklubb och bybor gjorde tävlingen till en glädjefylld tillställning, med musik, fika och drickastationer. Loppet arrangerades tillsammans med Wangeskog Hyrcenter som tävlingspartner.

“I vår resa från Skidtunneln till en träningsanläggning för aktiva upplevelser året om känns detta som en mittiprick-start. Att få arrangera tävling ute, tillsammans med duktiga lokala föreningar, där deltagarna är så supernöjda är ju en fröjd”., säger ordförande i Mid Sweden 365, Karin Gydemo Grahnlöf.

Det är en välbesökt helg vid Mid Sweden 365, där det är full fart i skidtunneln vilket inneburit att tidsbokning har krävts för att kunna ge så många som möjligt chansen att träna. Även matservering på olika platser och boende på både anläggningar runtom som stugor och ställplatser vid tunneln har möjliggjort genomförandet.

För att se samtliga resultat/deltagare – se nedan länk:

Resultatlista Mid Sweden 365 Trail Run, i samarbete med Wangeskog Hyrcenter