Helena Ekholm och Anders Södergren visar vägen – Mid Sweden 365

Helena Ekholm och Anders Södergren visar vägen

Vi är stolta över att Helena och Anders stöttar oss ända fram i mål, mot öppningen av världens längsta skidtunnel i naturberg. Två skidåkare av rang med flera OS- medaljer i bagaget, Helena inom skidskyttet och Anders på längdskidor. Att ha hjärtat i regionen är också viktigt för oss, vilket både Helena och Anders har.

De inspirerar andra till att hitta sin egen styrka genom bloggar och sociala medier. Träning, prestation och glädje är precis vad Mid Sweden 365 också vill erbjuda.

 

5 frågor till Anders:

Hur laddar du upp inför säsongen på bästa vis?
– Säsongsuppladdningen består av massvis med träning. Löpning, rullskidor, styrketräning, och en del övrig träning som cykel och kajak. Jag söker träning på snö där det finns möjlighet.

Hur hittar du styrkan och motivationen att fortsätta när det är tungt?
– Motivationen finner man oftast i resultat. Det kan vara allt ifrån små delmål till OS-guld. Sen måste man även hitta glädjen i träningen och allt runt den för att njuta av det. Alla har dagar när det tar emot, men när det händer mig tänker jag på att jobbet måste göras för att man ska klara sina drömmars mål.

Vad är det bästa med att kunna åka skidor året om i en skidtunnel?
– Att kunna träna på snö hela året innebär att man kan bibehålla skidtekniken på ett bättre sätt och hitta den rätta känslan. Sen kan man även testa sin utrustning i god tid innan säsongen drar igång. Man ligger steget före!

Vad tror du att Mid Sweden 365 kan betyda och innebära för Jämtland/Härjedalen?
– Att anläggningen ligger i regionen är så klart av stor betydelse, då finns det möjlighet att åka dit frekvent över hela säsongen. Jämtland och Härjedalen har redan en lång skidsäsong, men med Mid Sweden 365 blir den komplett.

 

Här hittar du Helena och Anders:

www.helenaekholm.com

www.teamsodergren.se