Bingo Rimér planerar att bygga stugby på berget ovanför tunneln – Mid Sweden 365

Bingo Rimér planerar att bygga stugby på berget ovanför tunneln

Planeringen är i full gång för Revsundsbördige Bingo Rimér som i bolaget Gällöberget AB siktar på att bygga stugby på berget ovanför Skidtunneln i Gällö. Det är nu drygt ett år sedan entreprenören Bingo Rimér och Karin Gydemo Grahnlöf, ordförande i Mid Sweden 365 började undersöka förutsättningarna med såväl grannar som kommun om möjlig byggnation. Bräcke kommun tog taktpinnen och nu är en framtagen detaljplan uppe för beslut med tillhörande förslag på exploateringsavtal.

”Bräcke är en fantastisk plats där jag vill att fler ska få möjligheten att vistas. När jag och mina systrar köpte Revsunds Prästgård klev vi också in som delägare i Mid Sweden 365 där vi både åker skidor och hänger i Höghöjdsbanan. Första gången jag stod häruppe på berget och spanade ut över Revsundsjön så insåg jag att här skulle det vara galet fint att vakna på morgonen. Tillsammans med Karin och gänget på kommunen började vi undersöka hur vi kunde komma vidare. Nu drygt ett år senare har vi den första viktiga pusselbiten på plats – en detaljplan så vi kan gå vidare med våra planer”, berättar Bingo.

”Bristen på boende har varit en stor utmaning för oss och därför har jag haft hög prio på att hitta en lösning för boende utan att kommunen eller bolaget är de som bygger. Det är avgörande att våra gäster kan stanna längre och att vi inte bara bara attraherar dagsgäster. Att vi nu har Bingo som verkligen brinner för bygden och vill skapa något tillsammans med oss känns verkligen fantastiskt. Målet är att skapa något som sticker ut samtidigt som det smälter in, där husen ska anpassas till naturen i såväl färg och form som i placering, säger Karin.

”Det är första detaljplanen som tas fram i Bräcke kommun på 40 år. Den möjliggör byggnation både på berget och nere vid sjön på marken som ägs av Mid Sweden 365 men även grannfastigheterna har i och med detaljplanen potential att skapa byggnation angränsande till Skidtunneln. Vi valde att investera i berget för att det skulle vara en motor för tillväxt i bygden. Med detaljplanen och ett exploateringsavtal på gång känns det verkligen som att vi är på rätt väg”, berättar Jörgen Persson, kommunalråd Bräcke kommun.

Mer information:

Karin Gydemo Grahnlöf, Ordförande Mid Sweden 365 AB, 070-605 37 67.