NORSKA VALLATEAMET I TUNNELN – Mid Sweden 365

NORSKA VALLATEAMET I TUNNELN

Vecka 41 testas norska landslagets skidor i MidSweden365. Tolv vallare och deras vallabuss är på plats i Viken.

Att komma in i vallabussen är som att gå rätt in i tomteverkstan från Kalle Ankas jul. Ljudvolymen är hög och diverse vallaverktyg och dataskärmar går varma. Förutom en halväten kaka i en långpanna är det inget som vittnar om några raster. När teamet inte står i bussen och vallar går de in i tunneln och provåker.

OLIKA ROLLER

I vallateamet ingår sju landslagsvallare, som har sina egna landslagsåkare att valla till. Därutöver ingår en person som har ansvaret för fästvallan och tre som ansvarar för glidet. Den som ser till att allt fungerar är vallachef Stein Olav Snesrud.

– Vi är här nu för att komma igång med säsongen, med förberedelser och test av skidor. Vi har aldrig varit här förr hela teamet men vi har en vallare i teamet, Micke Book, som har skrytit mycket om den här tunneln så vi reste hit, säger Stein Olav Snesrud.

Hittills har allt fungerat väldigt bra, fortsätter han.

– Det som är bra för oss är att det är väldig fin snö här, och så har de iordningställts ett speciellt testområde mitt i tunneln. För att få gjort det vi ska är det här en väldigt effektiv och fin tunnel att jobba i.

Hör hela intervjun med Stein Olav Snesrud och få en smygtitt inne i vallabussen i vår film:

Norska vallateamet i Gällös skidtunnel

MED I NYHETSMORGON

Förutom att valla, åka skidor, äta och sova får norska vallateamet träffa media under veckan. Till exempel var tv4 Nyhetsmorgon där och filmade torsdag 10 okt.

 

Stein Olav Snesrud, vallachef.
Stein Olav Snesrud, vallachef.
Inne i vallabussen. Ronnie Frydenlund Hansen och Jakob Walther i samråd med Stein Olav Snesrud.
Inne i vallabussen. Ronnie Frydenlund Hansen och Jakob Walther i samråd med Stein Olav Snesrud.