NY ORDFÖRANDE I BOLAGET – Mid Sweden 365

NY ORDFÖRANDE I BOLAGET

Ny styrelseordförande för bolaget MidSweden365 blir entreprenören och turiststrategen Karin Gydemo Grahnlöf.
”Jag ser fram emot att vi tillsammans skapar en grogrund för bättre förutsättningar att leva, verka och bo i området med skidtunneln som ett verktyg!” säger hon.

 

Under kommunfullmäktige i Bräcke 18 december blev det klart att Karin Gydemo Grahnlöf tar över som ordförande i bolaget efter Sven-Åke Draxten.

Karin Gydemo Grahnlöf är född och uppvuxen i Karlstad men flyttade till Jämtland för att åka skidor och studera statsvetenskap. Tack vare kärleken blev hon kvar och har i många år jobbat med landsbygds- näringslivs- och turistfrågor i länet. Tidigare som tjänsteperson i Bräcke och Östersunds kommuner och de senaste åren som projektchef på Jämtland Härjedalen Turism och numer även i egna företaget Future Fridays. Därtill är hon fritidspolitiker för Moderaterna i Åre kommun.

Förutom relevant kompetens har Karin god lokalkännedom om skidtunnelns närområde, då hon bodde i Fanbyn i Bräcke kommun innan hon flyttade till nuvarande bostadsorten Åre.

— Jag drivs av smarta lösningar som utgår från det som redan finns och tar mig gärna an utmaningar tillsammans med andra. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med skidtunnelns utveckling och ser en styrka i att även kunna addera till ett utifrånperspektiv. Satsningen har inte haft en helt enkel start, men jag ser stora möjligheter för att detta ska kunna bli en motor för utvecklingen i en bygd som jag tycker väldigt mycket om, säger den nytillsatte styrelseordföranden.

Det första steget som ny ordförande består i att lära känna de andra engagerade i tunneln för att höra deras tankar och idéer. Något som kan utvecklas vidare är fler samarbeten, tror Karin Gydemo Grahnlöf, med företagare och event, tävlingar och organisationer – lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

— Genom samverkan skapas förutsättningar att ”behålla” pengarna kopplade till tunneln i form av aktörer som kan leverera boenden och andra mervärden för både gäst och lokala aktörer. Jag vill att vi i högre grad tillsammans utvecklar möjligheterna och skapar affärer av produkten. Med tillsammans menar jag såväl boende på hel-/deltid, näringslivsaktörer, ideella föreningar, kommunen och de besökare vi har. Det är ett arbetssätt som jag är van att arbeta utifrån. Alla kan bidra i det här arbetet. Har ni konkreta idéer, mejla mig gärna på: karin@gydemograhnlof.se